Tack för ditt engagemang


Är du säker på att du vill anmäla den här kommentaren?

 • Rune Geistrand · fd media- och marknadsanalytiker, numera pensionär i omställning...

  Om biokol och CCS

  En teknik för att utvärdera hur man binder kol - och samtidigt berikar jorden är biokol (även om den bör tillämpas och utvärderas samtidigt)

  CCS - Vattenfall lovade i manga år att man skulle utveckla CCS - och antydde länge att man hade en fungerande teknik runt hörnet - men det var bara bluff av fd VD Josefsson. Det blev inte något CCS alls. Däremot enorma förluster när man tillsammans med fd minister Olofsson(c) köpte Nuon - och när man nu med den rödgröna regeringen sålde det miljö- och klimatgroteska brunkolen till ett dubiöst tjeckiskt företag.

  CCS är tre ord. Det finns inte någon sådan anläggning, det har bara varit decennier av dimridåer.

  Däremot finns miljö- och klimatsmart lant- och skogsbruk. Men de miljö- och landsbygsministrar vi haft har arbetat i motsatt riktning. S k marknadsdrivet jordbruk utan hänsyn till de höga indirekta kostnaderna och irreperabla förluster. Konsumenterna ska sköta miljöpolitiken.

  På skogssidan har skogsstyrelsen fått en chef, rekryterad från skogsindustrin, som sager att kalhyggen inte finns samt velat ha stop för att biotopinventering - samtidigt som vi vet att naturen utarmas alltmer och utrotningen av arter går allt snabbare.

Läs utbildning gratis i 14 dagar

 • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
 • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
 • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang