Tack för ditt engagemang


Är du säker på att du vill anmäla den här kommentaren?

 • Mats S Johansson ·

  Får inte jag bestämma så vill jag inte vara med!!!

  Det är inte första gången Johanna reagerar som en trotsig treåring. När hon inte fick det som hon ville i Viltförvaltningsdelegationen i Gävleborg hoppade hennes representanter av samarbetet. Den gången belönades hon av regeringen några månader senare genom att Miljöministern dubblade antalet representanter med, enligt Johanna, riktiga synpunkter på hur svensk viltförvaltning ska gå till.

  Kommer hennes taktik att sätta sig på tvären och ställa ultimata krav för att samarbeta att belönas av Regeringen ännu en gång eller kommer den biologiska mångfalden i den svenska skogen att vinna den här gången?

  Äntligen har Sverige fått en GD i ett statligt verk som inser att man aldrig kan uppnå varaktigt positiva resultat genom att straffa dem som gör rätt. Äntligen har Sverige fått en GD i ett statligt verk som törs utmana miljöorganisationer som drabbats av hybris efter att ha fått allt de pekat på av fega svenska politiker oavsett partifärg som tycker att det är skönt att någon annan gör jobbet åt dem när det gäller att ta impopulära beslut.

  När Herman Sundqvist låter båda sidorna i en mycket polariserad fråga möta sina egna argument istället för att, som många GD-ar för honom, ”take the easy way out” och låta den för tiden rådande populismen vinna, då reagerar den ena sidan, miljöorganisationerna, fackföreningar och SRs Miljömorgon som en trotsig treåring.

  Någon som hört något från den andra sidan? Varför är det tyst som i graven från den sidan?

  Jag tror att det är det för att den inser att trycket på skogsägarna att inte avverka skyddsvärd skog i området det gäller aldrig har varit större än nu. Genom att avverka under tiden som Hermans ”experiment” pågår devalverar de sina starkaste argument (frihet under ansvar, respekt för äganderätten) i debatten om hur den biologiska mångfalden ska bevaras i svensk skog.

  Har jag rätt så räddar Herman genom sitt agerande mer skyddsvärd skog i Sverige än Johanna och Peter, med sin ”piska de som gör rätt”- och konfrontations-taktik kommer att rädda under hela sin livstid.

  Har jag fel så har jag ber jag om ursäkt om jag upprört någon.

Läs utbildning gratis i 14 dagar

 • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
 • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
 • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang