Tack för ditt engagemang


Är du säker på att du vill anmäla den här kommentaren?

 • Sverker Liden · Jägmästare och skogsägare

  Ett varmare klimat förbättrar läget för Sverige.

  På vad sätt försämras läget för Sverige om vi får ett varmare klimat och mer nederbörd. Vi kan få ett klimat som i södra 'Tyskland. Bayern är ett av Europas mest välmående regioner. Jag tycker ansvariga politiker och myndigheter bör analysera hur de nya möjligheterna bör utnyttjas snarare än att påstå att katastrofer väntar oss. Katastrofer kommer att komma men i första hand i områden som redan har ett varmt och torrt klimat i södra Europa.

  Hur skall de nya möjligheterna för jord- och skogsbruk i Norrland utnyttjas? Hur skall vi gradera upp skogsbruket på 5 miljoner ny produktiv skogsmark i Norrlands inland? Skall vi odla upp mer mark i södra Sverige?Skall vi satsa på badturism och konkurrera ut Spanien?

  Miljöpartiet lever på att måla upp katastrofscenarier. Det är dags att vi får en positiv ansats och syn på klimatförändringarna. Se till möjligheterna så blir ni mer trovärdiga.

  Når tillsätter Riksdagen en kommission som tar sig an klimatförändringarna på ett positivt sätt och satsar på ett starkare och bättre Sverige i samklang med ett varmare klimat?

Läs utbildning gratis i 14 dagar

 • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
 • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
 • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang