Tack för ditt engagemang


Är du säker på att du vill anmäla den här kommentaren?

 • Magnus Orrebrant · Vd och förespråkare för naturen som en viktig ekonomisk resurs att bevara

  Det finns visst plats för varg i Sverige

  Det är tråkigt att Solveig med sin följeslagare Jens fortsätter sin osakliga kampanj mot vargen och bygger på hatet mot varg. Tyvärr är det helt i eget intresse, att kunna få jaga så mycket som möjligt utan konkurrens som driver deras kampanj.

  Trots vad de säger är vargen det rovdjur som är lättast att hålla borta från tamboskap med hjälp av vaktande hundar och stängsel. Ett ökat antal vargar och andra vilda djur skulle främja ECO turism till Sverige och snarare verka för en blomstrande landsbygd. Värdet av ECO turismen bedöms årligen var mer än 50 Miljarder SEK, mångdubbelt mer än vad all jakt bidrar med. AB Sverige skulle tjäna många miljarder på att starkt begränsa jakten, en jakt som många gånger sker för rent nöjes skull. Varför skall 2,5% av svenskarna som är jägare, få förstöra intäktsmöjligheter och naturupplevelser för alla andra?

  Jägarna med Jägarnas riksförbund i spetsen har skapat en obefogad rädsla och ett hat mot vargen. Jag har på mina många resor pratat med allt från bönder på Sumatra, som förlorat djur till tigrar till får-ägare i Rumänien som förlorat djur till björn och varg. De har en helt annan förståelse och respekt för rovdjuren.

  De flesta länder i Europa låter antalet vargar öka till mångdubbelt fler än i Sverige. I tex Frankrike skall antalet vargar få öka från 350 till 500st. https://www.europaportalen.se/2019/12/vargen-tillbaka-i-bryssel. Tyvärr är det den starka jägarlobbyn i Sverige som utarmar vår natur inte bara på rovdjur. Jens gläds nu senast över att han i senaste jakttidsremissen lyckats lobba för ett förslag på införande av jakt på Ekorre, för enligt honom skall man få jaga allt som inte är i behov av att skyddas! Vi får bara hoppas att Naturvårdsverket tar sitt förnuft till fånga och stoppar dessa tokiga förslag från jägarhåll.

  Skall Sverige kunna vara ett attraktivt turistland i framtiden måste politikerna inse att jägarnas nöjesjakt måste begränsas och låta våra vargar och övrig fauna blomstra.

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

 • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
 • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
 • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang