Tack för ditt engagemang


Är du säker på att du vill anmäla den här kommentaren?

 • Lars Cornell · Naturvetare och energiexpert.

  VILKEN KLIMATKRIS ?

  Mp har sina starkaste fästen i städer. Där läser man om 'Klimatkrisen', 4 grader säger en del medan Rockström hugger till med 8, och det är klart att man blir rädd. För oss litet äldre, jag är 80 år, och som bor på landet är det annorlunda. Den påstådda klimatkrisen kan vi inte se. Var finns den? Mer koldioxid får sädesfält och skog att växa så det knakar.

  Då börjar vi forska på egen hand och läser IPCCs sensate rapport AR5 (läs ej SPM utan den vetenskapliga delen). Med en styrka för koldioxid på 1 - 2,5 och en ökad koldioxidhalt till 0,06 procent blir det en grad varmare ungefär till år 2100. Ny forskning halverar de värdena. Det är en klimatförbättring. Varför skall vi oroa oss för den?

  Det går att hitta människor som påstår vad som helst. Då gäller det att skilja ljugarna från vetenskapsmän som vet vad de pratar om och det är inte så lätt. Det är främst pressens uppgift, men den västerländska pressen sviker. Därför har människor i övriga världen blivit mycket mer kunniga än vad vi i genomsnitt är. Om det handlar följande brev till vår statsminister,
  http://www.tjust.com/2019/brev/manifest.pdf

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

 • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
 • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
 • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang