Tack för ditt engagemang


Är du säker på att du vill anmäla den här kommentaren?

 • Johan Jörnhagen ·

  3 är bättre än 97

  Martin,
  på samma sätt som Lars sätter sin tilltro till Richard Lindzen kommer du alltid att kunna hitta mer eller mindre meriterade personer vars åsikter stödjer din egen uppfattning.

  Dina favoriter:

  Göran Petersson har väckt uppmärksamhet med sina åsikter om sockrets skadliga (eller inte) effekter och uppges ha ”levererat mängder med artiklar”. Gemensamt för dessa är att de är av populärvetenskaplig natur, inte är publicerade i vetenskapliga tidskrifter och saknar referenser. Vad jag vet gäller detta även Görans publikationer angående klimatet.

  Lennart Nilsson är otvivelaktigt en meriterad forskare. Han ingår i brittiska klimatförnekarorganisationen Global Warming Policy Foundations i sällskap med bla Richard Lindzen. Lennart har uttalat sig flitigt i div forum tex, till namnet oskyldiga, klimatupplysningen (som dock tidigare hette Climate scam) och ofta med rå gargong som många skulle beskriva som näthat. Han vill tex skicka ”vurmande socialister” och ”romantiska grönkommunister” med enkelbiljett till Nordkorea.
  Inte alldeles olika Lars vana att benämna meningsmotståndare charlataner eller illröda propangadister.

  Anders Stigebrandt är för allmänheten mest känd för att ha avfärdat en forskningsrapport om försvagad Golfström som överdriven, något jag inte har en aning om varför jag väljer att inte kommentera.

  97% av forskningsvärlden är överens om att klimatförändringarna är orsakade av människan och utgör ett hot mot mänskligheten.
  Jag vill inte ha fler exempel, jag vill veta vad i ovan nämnda personers argumentation du finner så övertygande att du väljer att förlita dig på de 3% av världens klimatforskare vars uppfattning går tvärt emot de övriga 97!

Läs vård och hälsa gratis i 14 dagar

 • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
 • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
 • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang