EBA söker utredningssekreterare

Vill du bidra till att utveckla Sveriges internationella bistånd? Har du flerårig erfarenhet av utvärdering eller forskning? Är du analytisk, kreativ och sätter värde i att bidra till gemensamma resultat? Arbetet som utredningssekreterare på kansliet för Expertgruppen för biståndsanalys (EBA) innebär bland annat att initiera och projektleda studier av relevans för det svenska internationella biståndet. Arbetsuppgifter De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att initiera och projektleda utvärderingar och andra studier. Du ansvarar för hela processen från kontakt med potentiella skribenter till lansering av rapporter samt deras vidare spridning. Att bidra till att EBAs rapporter uppmärksammas och diskuteras är en viktig del av kansliets arbete. Du deltar också i kansliets övriga arbetsuppgifter som t.ex. skrivande av rapport till regeringen och olika former av underlag. Arbetet är utåtriktat och innebär många kontakter med forskare, utvärderare, akademiska institutioner, myndigheter och organisationer, i Sverige och utomlands. Kvalifikationer Du har relevant akademisk examen på magisternivå eller högre och flerårig erfarenhet av eget utvärderings- eller utredningsarbete alternativt forskning, gärna effektutvärdering, gärna med kvantitativa metoder. Du har mycket god dokumenterad förmåga att analysera, sammanställa och redovisa komplicerade förhållanden och orsakssamband, på såväl svenska som engelska. Du har en mycket god och dokumenterad förmåga att leda projekt och att samarbeta med andra. Du är initiativrik, kan arbeta självständigt och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har förmåga att självständigt och i grupp formulera idéer till utvärderingar och andra studier som kan förbättra svenskt utvecklingssamarbete. Du är bra på att presentera kunskapsmaterial inför mindre och större grupper. Följande är meriterande:
  • Gedigen, väldokumenterad, kunskap om utvärderingsmetodik och utvärdering, gärna effektutvärdering och erfarenhet av att bedöma/formulera utvärderingsbarhet.
  • Väldokumenterad kunskap om kvantitativa och statistiska metoder.
  • Sakområdeskompetens inom fält som kompletterar det nuvarande kansliet (exempelvis klimat och/eller humanitärt bistånd).
  • Högre akademisk examen, gärna doktorsexamen.
  • God kunskap om beslutsprocesser och deras implementering inom det svenska utvecklingssamarbetet (såsom policyutveckling inom UD, implementering av strategier inom Sida, genomförande av biståndsinsatser).
  • Beställarkompetens och kunskap om offentlig upphandling.
  • Erfarenhet av arbete i internationell(a) organisation(er) med verksamhet inom biståndsområdet eller närliggande områden.
  • Tillgång till nätverk inom relevanta forsknings-, utvärderings- och förvaltningsområden.
  • Erfarenhet av/kunskap om utredning, utvärdering och forskning om statligt finansierad verksamhet.
Då EBA är en oberoende statlig aktör är det viktigt att förstå rollen som statsanställd och kunna leva upp till den statliga värdegrunden. Övrigt Anställning enligt kollektivavtal för sakkunniga inom Regeringskansliet (Specialistavtalet). Tillträde snarast efter överenskommelse. Lön efter kompetens och tidigare erfarenhet. Är du intresserad? Mer information om EBA finner du här under Om oss på webben. Vill du veta mer om befattningen, kontakta EBAs kanslichef Jan Pettersson, tel. 08-405 35 17. Upplysningar om anställningsvillkoren lämnas av kansliråd Kristina Östergren, tel. 08-405 42 28. Välkommen med din ansökan senast den 12 februari 2023. Vi ser gärna att du ansöker via Regeringskansliets rekryteringsverktyg.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget