Kungen norpar Försvarsmaktens kommunikationsdirektör

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Peder Ohlsson går vidare och blir förste adjutant och chef för H.M. Konungens stab. Luftstridsskolans chef Anna Siverstig efterträder Peder Ohlsson.

<div><div>De kungliga staberna utgörs av stabschefen, överadjutanter samt adjutanter.&nbsp;Samtliga är officerare i Försvarsmakten. Kungen&nbsp;och kronprinsessan Victoria har tolv adjutanter vardera och de tjänstgör en månad om året som vakthavande adjutant.<div><br></div></div></div><div><div></div><div></div></div>
De kungliga staberna utgörs av stabschefen, överadjutanter samt adjutanter. Samtliga är officerare i Försvarsmakten. Kungen och kronprinsessan Victoria har tolv adjutanter vardera och de tjänstgör en månad om året som vakthavande adjutant.

Foto: Christine Olsson/TT
Johanna Alskog

Peder Ohlsson går från tjänsten som Försvarsmaktens kommunikationsdirektör till att vara förste adjutant och chef för H.M. Konungens stab och befordras till generalmajor. 

In i hans ställe kliver Anna Siverstig. Hon kommer från en tjänst som chef för Luftstridsskolan.

– Jag är mycket förväntansfull och ödmjuk inför uppdraget som kommunikationsdirektör. Det är ett förtroende jag har fått och det ska jag ta hand om. Det blir spännande att leda kommunikationstjänsten i den dynamiska tid vi befinner oss i, säger Anna Siverstig som tillträder den 1 oktober.

Siverstig har arbetat drygt tre decennier inom Försvarsmakten: Vid flottiljerna F15, F4 och på Luftstridsskolan, vid Ledningsregementet, vid Försvarshögskolan och på Högkvarteret. Hon började som försvarsmeteorolog och har därefter varit stabsofficer och chef i olika befattningar.

Läs mer om de kungliga staberna här.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00