Om  
Helena Gellerman
Cecilia Rönn

Hon får lämna L:s partistyrelse: ”Vill ju sitta kvar”

Fem nya ledamöter tar plats i Liberalernas partistyrelse beslutar landsmötet. En av dem som får lämna är klimatpolitiska talespersonen Helena Gellerman, som trots att hon velat sitta kvar har förståelse för beslutet.

Klimatpolitiska talespersonen får lämna partistyrelsen, men ser att kompetensen fortsatt blir stark genom att klimat- och miljöministern tar plats. <br>
Klimatpolitiska talespersonen får lämna partistyrelsen, men ser att kompetensen fortsatt blir stark genom att klimat- och miljöministern tar plats.
Foto: Carolina Byrmo / TT
Jacob Hederos

LINKÖPING. Under söndagsmorgonen spikade liberalernas landsmöte den nya partistyrelsen, helt i linje med valberedningens förslag.

Förutom att klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari går från adjungerad i sin roll som minister till ordinarie ledamot, är de nya namnen Hendrik Andersson (gruppledare för Liberalerna i Boden), Sara Gunnarsson (regionråd i Värmland), Cecilia Rönn (riksdagsledamot), och Malin Sjöberg Högrell (regionråd i Uppsala).

De nuvarande partistyrelseledamöter som får lämnar är klimatpolitiska talespersonen Helena Gellerman samt kommun- och regionpolitikerna Eva Julin Dombrowe, Pär Löfstrand och Maria Matsson Mähl.

Helena Gellerman hade gärna suttit kvar, men har förståelse för utfallet utifrån flera perspektiv.

– Jag vill ju sitta kvar. Men jag blev bland annat invald på min näringslivserfarenhet och mina tekniska kunskaper och där specifikt kunskap inom klimat och infrastrukturfrågor. Nu tar man in klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari i partistyrelsen, vilket jag tycker är ett bra beslut. Hon sitter dessutom i ett större informationsflöde inom klimat och miljöfrågorna, säger Gellerman till Altinget på Landsmötet.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00