Om  
Magnus Aspegren
   

Han lämnar Riksteatern för Jämtland Härjedalen

I åtta år har Magnus Aspegren varit vd för Riksteatern. Nu lämnar han för att bli utvecklingsdirektör i region Jämtland Härjedalen. 

Magnus Aspegren säger sig i ett pressmeddelande från Riksteatern ha haft svårt att lämna organisationen, som varit ett av de ”finaste, viktigaste och roligaste uppdrag” han fått ha. 

– Det är en ynnest att få arbeta med alla kompetenta medarbetare. Men kanske framför allt det fina och viktiga i att tillsammans med alla ideella, anställda och föreningsaktiva se till att scenkonsten når ut till så många i hela vårt land, säger Magnus Aspegren. 

Stort intresse

Anders Byström, t.f regiondirektör i Region Jämtland Härjedalen, säger i regionens pressmeddelande att intresset för tjänsten har varit stort. 

– Regional utveckling har stor spännvidd, från bland annat kulturverksamhet och folkbildning till kollektivtrafik, kompetensförsörjning och näringslivsutveckling, säger han och lägger till att regionens målbild är en nytänkande och hållbar region att leva, verka och utvecklas i.

Styrkan i en kulturbakgrund

I juli i år tillträder Aspegren tjänsten som utvecklingsdirektör och han tror att hans bakgrund som vd för flera kulturverksamheter, som Norrlandsoperan, Folkoperan och Operahögskolan, är en styrka. 

– Med mig har jag lång erfarenhet från kulturområdet, och ser just kultur som ett viktigt fundament i en bredare samhällsutveckling. Både genom det pågående samtalet och i ett långsiktigt demokratiskt perspektiv. Begreppet kultur i sig är ju väldigt brett, från folkbildning, biblioteksverksamhet och scenkonst som tillsammans med idrott, föreningsliv och andra sammanhang för människor samman. Utan att mötas och samtala kan vi inte uppnå utveckling och ett bra liv, säger Aspegren. 

Nämnda personer

Magnus Aspegren

vd Riksteatern

Politik på allvar
Få gratis nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget.
Genom att registrera dig till Altingets nyhetsbrev accepterar du våra användarvillkor