Två avhopp från Liberalerna

På kort tid har två av Nyamko Sabunis närmaste medarbetare slutat. Vid årsskiftet lämnande Christer Hallerby sin roll som stabschef. Nu avslutar också pressekreteraren Gabriella Ohlzon sin tjänst. 

Nyamko Sabuni
Nyamko Sabuni (50) Partiledare Liberalerna, tidigare integrations- och jämställdhetsminister

Efter att Sabuni tillträtt som partiledare utsågs Christer Hallerby till stabschef. De båda kände varandra sedan tidigare, Hallerby var statssekreterare under Sabunis tid som integrations- och jämställdhetsminister. Men vid årsskiftet, efter bara några månader på posten, valde han att sluta. 

– Christer har velat ta partiet i en riktning som ligger närmare mittfåran, för att hålla ihop partiet. Men han har inte fått gehör för det, säger en källa till Svenska dagbladet (Svd). 

Hallerby dementerar

Nu har också Gabriella Ohlzon, pressekreterare som stod nära Sabuni under partiledarstriden, avslutat sin tjänst. En källa till Svd säger att avslutet handlar om personliga konflikter och stora samarbetssvårigheter. 

Hallerby själv dementerar uppgifterna om meningsskiljaktigheter mellan honom och Sabuni, och i ett mejl till Svd säger Ohlzon att hon slutar eftersom hon aldrig haft som ambition att jobba i politikvärlden. 

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang