Tidigare M-politiker går till SD

Lena Ferm lämnade sina uppdrag som moderat politiker i Göteborg efter ett uppmärksammat inlägg på Twitter. Nu har hon blivit medlem i Sverigedemokraterna. 

Lena Ferm valde själv att lämna alla sina uppdrag inom Moderaterna i Göteborg i april i år. Beslutet kom efter att kritik riktats mot henne på grund av ett inlägg på Twitter. I inlägget skrev Ferm att "De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit...".

Tog bort inlägget

Inlägget fick Moderaternas distriktsordförande David Josefsson att uppmana Lena Ferm att lämna sina uppdrag som andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse och som ledamot i stadsdelsnämnden Västra Hisingen, något hon senare gjorde. 

– Jag vill bara säga att det är en fullständigt vansinnigt klumpigt tweet. Jag ångrar den till 100 procent. Jag har plockat bort den, jag menar ingenting av det jag skrev, sade Lena Ferm till Göteborgs-tidningen i samband med avgången. 

Lång process

Nu har Ferm alltså valt att bli medlem i Sverigedemokraterna.

– Det har varit en lång process för mig, jag har nog läst alla partiprogram. Men nu när budgeten kom så var det helt rätt. Jag hade väl fattat beslutet lite innan, men jag anser att SD har den bästa politiken för våra gamla och för våra minsta, säger hon till Expressen.

Hon har i nuläget inga politiska uppdrag inom sitt nya parti.

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang