Tidigare gd blir ny ordförande för Apoteket

Ingrid Bonde blir ny ordförande i Apotekets styrelse. Hon har tidigare varit generaldirektör på Finansinspektionen och överdirektör på Riksgälden.

På Apotekets årsstämma, den 24 april, valdes Ingrid Bonde till ny styrelseordförande.

– Jag är väldigt glad för mitt nya uppdrag, särskilt som jag alltid haft ett hjärta för vård. Jag har stor erfarenhet av förändringsarbete och apoteksbranschen är en bransch i förändring vilket gör uppdraget ännu mer intressant, säger Ingrid Bonde i ett pressmeddelande.

Ingrid Bonde är sedan tidigare styrelseledamot i Loomis och Securitas samt styrelseordförande i Hoist Finance, Alecta och Klimatpolitiska rådet. Hon är även ledamot i Kollegiet för svensk bolagsstyrning.

Hon var generaldirektör på Finansinspektionen 2003-08. Före dess var hon överdirektör på Riksgälden 1998-2002.

Fler nyval 

Tidigare ordförande, Gert Karnberger, avböjde omval och lämnade styrelsen samt ordförandeposten i samband med årsstämman. Gert Karnberger har varit ledamot i Apotekets styrelse sedan år 2009 och styrelseordförande sedan oktober år 2017. 

Ledamöterna Inger Andersson, Barbro Fridén, Pia Gideon och Lars Nilsson valdes om. 

Erik Sandstedt valdes till ny ägarrepresentant till styrelsen och ersätter därmed Leif Ljungqvist som varit ledamot sedan 2012. Sandstedt är kansliråd, bolagsanalytiker och bolagsförvaltare på näringsdepartementet. 

Även Per Uebel valdes in i styrelsen. Utöver sitt nya uppdrag är han styrelseordförande i Viametrics och Ludvig Sörensen samt styrelseledamot i Felestad, Blomsterlandet och LS Trading.

 

ma@altinget.se

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang