Svensk ex-minister blir ny chef i Washington

Birgitta Ohlsson, tidigare EU- och demokratiminister samt riksdagsledamot för Liberalerna, blir ny chef för National democratic institutes program för politiska partier i Washington. Organisationen arbetar för att främja demokratisk utveckling och är knutet till det Demokratiska partiet i USA.

Birgitta Ohlsson
Birgitta Ohlsson (44) Seniorkonsult Prime, tidigare EU-minister (FP), tidigare riksdagsledamot (L)

Ohlsson arbetar i dag som seniorkonsult inom hållbarhet på kommunikationsbyrån Prime. Den sista juni avslutar hon sin tjänst hos Prime och tillträder sitt nya uppdrag som chef i Washington.

– Jag sticker inte under stol med att det här är ett drömjobb där jag får bidra till demokratisk utveckling i hela världen och öka kvinnors delaktighet i politiken. Samtidigt känns det sorgligt att lämna alla mina kollegor och min arbetsplats på Prime i Stockholm, säger Birgitta Ohlsson i ett pressmeddelande.

Birgitta Ohlsson var länge aktiv inom svensk politik för Liberalerna. År 2017 utmanade hon Jan Björklund om partiledarposten men gick förlorande ur striden. Kort därefter meddelade hon att hon lämnar politiken.

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang