Han är ny statsepizootolog

Karl Ståhl, avdelningschef på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), är ny statsepizootolog.

Karl Ståhl, chef för avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), tillträder som ny statsepizootolog. Den huvudsakliga uppgiften i uppdraget blir att leda myndighetens arbete med frågor som rör allvarliga, smittsamma sjukdomar hos djur.

Han har dessförinnan varit biträdande statsepizootolog och har varit tillförordnad statsepizootolog sedan augusti 2019, då han efterträdde nuvarande generaldirektör Ann Lindberg.

Disputerad veterinär

Ståhl är disputerad veterinär med en utbildning från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Där hans avhandling handlade om virussjukdomar hos nötkreatur och fältarbetet genomfördes i Peru. Under senare år har hans forskning främst fokuserat på virussjukdomen afrikansk svinpest.

– Jag har arbetat nära Karl i många år och känner honom som trygg, engagerad och mycket kunnig. Han är helt rätt person att axla ansvaret som statsepizootolog, något han också fått möjlighet att visa under året som gått. Karl är också mycket respekterad som expert internationellt, och har ett stort nätverk – en tillgång både för SVA och för Sverige. Säger Ann Lindberg, SVA:s gd, i ett pressmeddelande.

Ståhl tillträdde den nya posten den 22 februari.

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang