Statssekreterare får toppjobb på UNDP

Ulrika Modéer, statssekreterare på utrikesdepartementet, har utsetts av FN:s generalsekreterare António Guterres till assisterande generalsekreterare och chef på UNDP.

Ulrika Modéer
Ulrika Modéer (49) Chef för UNDP:s Bureau of External Relations and Advocacy, tidigare statssekreterare i utrikesdepartementet

Hon kommer att arbeta på UNDP:s avdelning för externa relationer och påverkansarbete. I den nya tjänsten kommer hon att ingå i UNDP:s ledningsgrupp och leda det strategiska arbetet med finansieringsfrågor och extern kommunikation.

– UNDP är en av huvudaktörerna i arbetet med de globala målen för hållbar utveckling. Ingenting kan vara viktigare med tanke på de utmaningar världen har idag. Jag kommer att företräda UNDP och bygga allianser med alla utvecklingsaktörer, mellan stater, den privata sektorn och civilsamhället. Jag är både stolt, glad och entusiastisk över att få vara med om att bidra i detta arbetet, säger Ulrika Modéer i ett pressmeddelande.

Ulrika Modéer är i dag ansvarig för biståndsfrågor hos Isabella Lövin (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete. Tidigare har hon bland annat varit teamchef för Miljö- och utrikesteamet på Miljöpartiets riksdagskansli samt policychef och internationell chef på Diakonia.

Hon kommer att tillträda sin nya tjänst som assisterande generalsekreterare och chef på UNDP under sommaren. 

amanda@altinget.se

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang