Sjukvårdsdirektör får gå

Sjukvårdsdirektören Per-Henrik Nilsson i Region Kronoberg får lämna sin tjänst med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande från regionen.

– Jag har fått sluta som hälso- och sjukvårdsdirektör, och det beror på att jag inte kunde lösa uppdraget med en ekonomi i balans och ett hyroberoende. Det är den förklaring jag har fått. Den 17 juni fick jag höra att man inte var nöjd men att jag skulle jobba på. I fredags fick jag höra att man inte hade förtroende längre, att jag hade fel sorts ledarskap, säger Per-Henrik Nilsson till Läkartidningen.

Region Kronoberg skriver i pressmeddelandet hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar med en organisation som kommer att behöva genomgå omfattande förändringar och nå ekonomisk balans.

 

– Region Kronoberg befinner sig i en situation med stora ekonomiska utmaningar, precis som de flesta regioner i landet. Vi bedömer att det behövs en ny kraft som kan ta sig an dessa utmaningar med nya metoder och arbetssätt, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) i pressmeddelandet.

johanna@altinget.se

Tillbaka till namnnytt »

Läs utbildning gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang