Professor blir forskningschef hos Barncancerfonden

Jan-Inge Henter, professor i barnonkologi, blir ny forskningschef på Barncancerfonden. Men han lämnar inte sin tjänst som forskare vid KI. 

Jan-Inge Henter har vunnit flera priser för sin forskning inom barnonkologi. Han jobbar i dag som professor och chef för avdelningen för barnonkologi vid Karolinska institutet och som överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset. Som ny forskningschef kommer han att ansvara för Barncancerfondens strategi för forskningsfinansiering. 

– Med rekryteringen av en så erkänd barncancerforskare som Jan-Inge Henter tar vi nästa steg i utvecklingen av Barncancerfonden. Hans erfarenheter av klinisk barnonkologisk vård, egen forskning, att leda barnonkologisk forskning samt hans internationella nätverk stärker våra möjligheter att göra skillnad genom den forskning Barncancerfonden finansierar, säger Thorbjörn Larsson, generalsekreterare på Barncancerfonden, i ett pressmeddelande.

Forskning på halvtid

Henter kommer att jobba halvtid i sin nya tjänst som forskningschef. Den andra halvan fortsätter han att lägga på sin forskning vid Karolinska institutet. 

– Jan-Inge Henters forskning är världsledande och hans livsgärning har hjälpt tusentals barn och vuxna världen över. Nu ser jag fram emot att tillsammans med honom bygga för framtidens forskningsframgångar i kampen mot barncancer, säger Thorbjörn Larsson.

Henter tillträder sin nya tjänst i januari 2021.

Tillbaka till namnnytt »

Läs utbildning gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang