Odenberg lämnar KI:s styrelse i vår

I april nästa år löper Mikael Odenbergs mandat som styrelseordförande för Karolinska Institutet ut. Han kommer inte att stå till regeringens förfogande för en ny period, skriver Odenberg själv i ett blogginlägg.

Mikael Odenberg
Mikael Odenberg (66) Styrelseordförande Karolinska institutet, tidigare generaldirektör Svenska Kraftnät, tidigare försvarsminister, tidigare riksdagsledamot (M)

"Med universitetsledning, organisation och strategi på plats är tidpunkten ganska lämplig för ett byte." skriver Mikael Odenberg i blogginlägget där han summerar sina tre år som styrelseordförande för Karolinska Institutet.

Odenberg är nöjd med att ha rott i land tre stora uppgifter under de tre åren: Ny rektor, ny organisation samt Strategi 2030.

De tre stora utmaningarna för den kommande ordföranden att hantera är, enligt Odenberg: Relationerna till Region Stockholm, KI:s stora beroende av externa medel som skapar osäkra anställningsvillkor för forskarna samt en infrastruktur "som på längre sikt ger KI unikt goda förutsättningar men som på kort sikt ställer till med problem och riskerar att tränga ut kärnverksamhet".

Tillbaka till namnnytt »

Läs vård och hälsa gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang