Nya namn i Per Bolunds stab på miljödepartementet

Nya miljöminister Per Bolunds (MP) stab börjar falla på plats. Förutom de två statssekreterarna Annika Jacobson och Anders Mankler, är det nu klart att Hanna Björnfors blir stabschef.

Hanna Björnfors var tidigare pressekreterare hos Per Bolund på finansdepartementet.

Jakob Lundgren, Kristoffer Talltorp och Liza Pettersson blir alla tre politiskt sakkunniga hos miljöministern. Josefin Sasse är pressekreterare.

Kristoffer Talltorp tar Per Bolund med sig från finansdepartementet, medans Liza Pettersson stannar kvar i samma roll som tidigare på miljödepartementet.
Men efter tre ministrar och tre år som pressekreterare, senast hos Per Bolund i en vecka, tar Jakob Lundgren nu klivet in i en ny roll, med fokus på klimatarbetet.

– Det är klart att jag kanske har haft ett orimligt stort intresse av att gräva ner mig i detaljerna kring artikel sex i klimatförhandlingarna, eller vilka stödförordningar man har för klimatklivet, men det intresset ligger i att jag tycker att de här frågorna är väldigt intressanta och viktiga, säger Jakob Lundgren till Altinget och fortsätter:
– Inte bara kommunikativt, som pressekreterare, utan även i utformning. Nu får jag jobba närmre den delen.

Josefin Sasse kommer från en tjänst som pressekreterare hos Bolunds gröna ministerkollega på kulturdepartementet, Amanda Lind.

Läs också: Här är alla statssekreterare

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang