Ny politisk chefredaktör och redaktör för Timbros nättidning

Svend Dahl är ny politisk chefredaktör för tankesmedjan Timbros webbtidning Smedjan. Timbro värvar även Fria Moderata Studentförbundets ordförande Catarina Kärkkäinen, som går in som redaktör.

– Jag är enormt glad över att hälsa två av Sveriges vassaste skribenter välkomna till Timbro, säger vd Karin Svanborg-Sjövall i ett pressmeddelande.

Svend Dahl är statsvetare och arbetar i dag som chef för Liberala Nyhetsbyrån. Från och med augusti i år tillträder han sin nya tjänst hos Smedjan på heltid, men kommer regelbundet att medverka i tidningen redan från juni månad.

– I en tid när många talar om den stora statens återkomst behöver den frihetliga opinionsjournalistiken stärkas. Jag ser därför fram emot att utveckla Smedjans opinionsjournalistik med mer av längre essäer och reportage. Jag hoppas också att i samarbete med Stureakademin göra Smedjan till en plattform där framtidens frihetliga opinionsbildare får möjlighet att växa och utvecklas, säger Svend Dahl i pressmeddelandet.

Catarina Kärkkäinen har tidigare varit ledarskribent för Svenska dagbladet och är i dagsläget avgående ordförande för Fria Moderata Studentförbundet. Hon studerar politices kandidatprogrammet vid Uppsala universitet. Den 11 maj tillträder hon som redaktör för Smedjan.

– Jag hoppas att Smedjan ska vara stabil i sina frihetliga och borgerliga värderingar, men överraska vad gäller skribenter, ämnen, kunskap och perspektiv. För mig är det viktigt att lita på läsarnas förmåga och låta argumenten vara i fokus. Man ska känna sig klokare efter att ha läst en artikel i Smedjan. Hos oss ska man alltid finna engagerande läsning om politik, kultur, samhälle och ekonomi, säger Catarina Kärkkäinen.

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang