Ny hållbarhetschef på Danske bank

Roger Josefsson blir ny hållbarhetschef på Danske bank Sverige. Han tillträder sin nya tjänst den 18 maj 2020.

Josefsson har tidigare arbetat som chefekonom på Danske bank mellan åren 2004 och 2017. Han har även arbetat på Riksbanken och Finansdepartementet. Nu blir han en viktig rådgivare både internt och externt där han ska utveckla Danske banks hållbarhetsarbete.  

– Danske Bank har en ambitiös hållbarhetsagenda och ett spännande produkterbjudande där banken redan är ledande inom området gröna obligationer. Det finns tydligt mätbara hållbarhetsmål att arbeta mot vilket är viktigt om man ska driva förändring. Nu ska vi ta en ännu starkare och tydligare position på marknaden och bli den bästa finansiella partnern för våra kunder i deras omställning mot ett mer hållbart samhälle, säger Roger Josefsson i ett pressmeddelande.

"En stark drivkraft"

– Hållbarhet har blivit en affärsfråga globalt och vikten av finansiell kompetens är central för att fatta de hållbarhetsbeslut som alla företag behöver göra de kommande åren. Den svenska marknaden och företagen ligger långt fram i många av frågorna och därför sökte vi en person med spjutspetskompetens inom det finansiella området och en stark drivkraft inom det växande hållbarhetsområdet. Roger har den profilen, säger Johanna Norberg, vd på Danske bank Sverige.

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang