Ny forsknings- och innovationsdirektör i Region Stockholm

Clara Hellner, i dag forsknings-, utbildnings- och utvecklingsdirektör vid Stockholms läns sjukvårdsområde, har utsetts till ny forsknings- och innovationsdirektör för Region Stockholm. Hon tillträder tjänsten i juni.

Hellner har en gedigen erfarenhet av akademiskt ledarskap. Hon är adjungerad professor i barn- och ungdomspsykiatri vid Karolinska institutet och har tidigare varit verksamhetschef vid Centrum för psykiatriforskning (CPF). Under många år har hon arbetat med forsknings-, utbildnings och utvecklingsfrågor inom Region Stockholm och som dekanus för forskarutbildningen vid Karolinska institutet.

– Jag är glad och stolt att vi har lyckats att få en så kompetent och erfaren person som Clara till uppdraget som forsknings- och innovationsdirektör i Region Stockholm. Clara har en bred bas att stå på och har under många år arbetat med frågor som är centrala för människors hälsa och välmående. Hon har visat att det går att kombinera forskning och innovation i verksamheter som ger stor nytta för dem vi är till för – patienterna, säger regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp i ett pressmeddelande.

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang