Moderaterna får ny kanslichef

Anna Pettersson Westerberg blir ny chef för Moderaternas riksdagskansli. 

Anna Pettersson Westerberg har lång erfarenhet av det politiska arbetet. Hon har tidigare arbetat på Riksrevisionen, Finansdepartementet och Socialdepartementet, samt varit sakkunnig i Pensionsgruppen och varit vice styrelseordförande i Finansinspektionen och i Min pension i Sverige AB. Hon har var även statssekreterare hos Ulf Kristersson när han var socialförsäkringsminister 2010-2014. 

Hennes senaste tjänst var som chefsekonom på försäkringsföretagens branschorganisation Svensk försäkring, och hon har en filosofie kandidatexamen i nationalekonomi från Lunds och Umeå Universitet.

– Moderaterna är Sveriges viktigaste politiska reformkraft. Och jag ser verkligen fram emot att bryta ny mark tillsammans med alla kvalificerade medarbetare vid partiets riksdagskansli och i samspel med alla moderata styren i landets kommuner och regioner, säger Anna Pettersson Westerberg i ett pressmeddelande. 

Anna Pettersson Westerberg tar över efter Hans Birger Ekström, som går i pension. 

– Vi är väldigt glada att Anna tackat ja till jobbet som chef för vårt riksdagskansli. Hon kommer nu att leda Moderaternas reformarbete med sikte på valet 2022. Det handlar om att utveckla ett politiskt program som tar tag i Sveriges stora problem och tar vara på alla våra möjligheter, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i ett pressmeddelande. 

 

ma@altinget.se

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang