Marinchefen utses till Årets inspiratör

Försvarsmaktens marinchef Ewa Skoog Haslum får priset som Årets inspiratör.

Framtidsverket är en verksamhet som arbetar med att säkra kompetensförsörjningen inom offentlig sektor för att stärka och bibehålla Sveriges välfärd. Varje år anordnar de framtidsgalan där de delar ut pris i flera olika kategorier.

Ewa Skoog Haslum nominerades och vann Årets inspiratör med motiveringen: ”Hon är en individ som banar nya vägar och inspirerar fler kvinnor till en karriär i Försvarsmakten. Ewa visar att en kvinna kan ta sig till toppen i en av de mest mansdominerade organisationerna”.

– Självklart är jag både glad och överraskad över den här utmärkelsen. Det är alltid roligt att få uppmärksamhet och att vara en inspiratör för andra känns väldigt hedrande. Att jag är kvinna är ju uppenbart, men jag tycker inte att det är något att göra affär av. Jag ser det som att kompetens inte hänger ihop med vilket kön man tillhör. Jag vill självklart se fler kvinnor i Försvarsmakten och på så sätt kanske jag kan vara ett föredöme för andra, säger Ewa Skoog Haslum i ett pressmeddelande om priset.

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang