Maria Hemström Hemmingson blir generaldirektör för IFAU

Tidigare tillförordnade generaldirektör för försäkringskassan, Maria Hemström Hemmingsson, blir generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU.

Maria Hemström Hemmingsson
Maria Hemström Hemmingsson (56) Generaldirektör för IFAU, tidigare tillförordnad generaldirektör för Försäkringskassan, tidigare generaldirektör på Inspektionen för Socialförsäkringen
Ylva Johansson
Ylva Johansson (56) EU-kommissionär, tidigare arbetsmarknads- och etableringsminister (S)

Maria Hemström Hemmingsson är doktor i nationalekonomi och har bland annat varit generaldirektör för Inspektionen för socialförsäkring och tillförordnad generaldirektör för Försäkringskassan. 

Läs också: Maria Hemström Hemmingsson tf gd för Försäkringskassan

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Maria Hemström Hemmingsson. Marias långa erfarenhet av myndighetsstyrning och ledarskap kommer vara viktiga på IFAU. Myndigheten kommer ha en viktig roll i de kommande förändringarna av svensk arbetsmarknadspolitik genom att som oberoende myndighet ge regeringen viktiga kunskaper om insatser på arbetsmarknaden, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Hemström Hemmingsson tillträder tjänsten den 1 september 2019. Förordnandet är på sex år till och med den 31 augusti 2025. 

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang