Lena K Samuelsson ny publisher för Aftonbladet

Sofia Olsson Olsén meddelar att hon lämnar Aftonbladet efter en tids sjukskrivning. Lena K Samuelsson tillträder som publisher och ansvarig utgivare med omedelbar verkan.

I samband med #metoo och trycket mot Aftonbladet sjukskrev sig Sofia Olsson Olsén från sin post som publisher på tidningen i december 2017. Tidigare chefredaktören på Svenska Dagbladet, Lena K Samuelsson, tillträdde i och med detta som tillförordnad på posten. Nu meddelar Aftonbladet att Sofia Olsson Olsén lämnar tidningen och Lena K Samuelsson tillträder rollen som publisher och ansvarig utgivare med omedelbar verkan.

– Under min rehabiliteringstid har jag kommit fram till att jag vill gå vidare i yrkeslivet. Aftonbladet är en fantastisk arbetsplats med en unik ställning i samhället. Att lämna är därför inte lätt. Men nu mår jag bra igen och har landat i beslutet, säger Sofia Olsson Olsén till Aftonbladet.

Lena K Samuelsson har utöver sin roll som chefredaktör för Svenska Dagbladet arbetat i över 20 år som publicist. Samuelsson har varit nyhetschef och biträdande redaktionschef på Aftonbladet innan hon år 2001 gick över till Svenska Dagbladet. Sedan 2013 har hon arbetat med Schibstedts internationella ledning, bland annat med ansvar för kommunikation och varumärke. 

– Det är en glädje att vara tillbaka på Aftonbladet och jobba med det kraftfulla och kompetenta laget som finns här. Aftonbladet har under många år byggt en unikt stark position som svenska folkets nyhetskälla. Nu ser jag fram emot att tillsammans med alla medarbetare ta nästa stora steg på den digitala resan och utveckla både journalistiken och affären för alla våra läsare, tittare och kunder, säger Lena K Samuelsson till Aftonbladet. 

hedda@altinget.se

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang