Karin Sundin (S) och Andreas Svahn (S) nya regionråd i Örebro

Svahn blir regionstyrelsens ordförande och Sundin blir ordförande i den fokusberedning som arbetar med specialistsjukvård och högspecialiserad vård.

Andreas Svahn har de senaste fyra åren varit kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg. Han tar över som regionstyrelsens ordförande efter Marie-Louise Forsberg-Fransson (S).

– Jag ser fram emot att få bidra till den fortsatta utvecklingen av en jämlik hälso- och sjukvård. Vi måste förbättra tillgängligheten på vårdcentralerna och fortsätta utveckla våra tre högkvalificerade sjukhus med universitetssjukhuset som nationell spjutspets, säger han i ett pressmeddelande.

Karin Sundin har tidigare bland annat varit ordförande i Örebrobostäder. Hon efterträder partikamraten Jenny Steen.

– Forskning och utveckling ger oss hela tiden nya möjligheter att bota och lindra. Vår befolkning växer och därmed efterfrågan på sjukvård, samtidigt som skillnaderna i människors hälsa och levnadsvillkor ökar. Det ställer stora krav på sjukvården. Att i denna tid bli vald till ordförande i beredningen för specialistsjukvård och högspecialiserad vård är ett mycket stort förtroende och ansvar. Jag ser fram emot att axla det ansvaret tillsammans i den nya regionledningen och med politiker, tjänstemän och vårdens professioner, säger hon, i ett pressmeddelande.

johan@altinget.se

Tillbaka till namnnytt »

Pröva miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Nyheter
  • Personnytt
  • Politisk kalender
  • Förslag från regering
  • Beslut från riksdagen
Gratis provabonnemang