Han är årets folkbildare 2019

Författaren, podcastaren och frilansskribenten Christian Dahlström har utsetts till Årets folkbildare 2019 av föreningen Vetenskap och Folkbildare (Vof).

"Framför allt premieras hans arbete i podcasten Sinnessjukt, där han med stort mod och grundligt journalistiskt arbete exponerat maktmissbruk, kvacksalveri och pseudovetenskap, samtidigt som han också verkat folkbildande genom att informera om psykisk ohälsa och vetenskapligt baserade behandlingar" skriver Vof på sin hemsida.

Tveksamma personlighetstest

Senast avslöjade Christian Dahlström i sin podcast Sinnessjukt att flera regioner i Sverige har använt pseudovetenskapliga personlighetstest som kostat flera miljoner i skattepengar.

Grävt fram slarv 

VoF:s ordförande Pontus Böckman säger: ”I en tid när vi översvämmas av falsk information är Christian Dahlströms journalistiska arbete ett föredöme. Trots knappa resurser och med risk att stöta sig med inflytelserika massmedieaktörer har han envist grävt fram hur redaktioner slarvat med källkontroll och att skattemedel har slösats bort på ovetenskapligt nonsens.”

Christian Dahlström erhåller en prissumma på 30 000 kronor för sina insatser som folkbildare.

Tillbaka till namnnytt »

Läs utbildning gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang