Linda Burenius till Global Challenges Foundation

Global Challenges Foundation har anställt en ny utvecklingsansvarig, Linda Burenius. Hon jobbade dessförinnan som Head of Public Affairs vid Peas Industries och OX2.

Linda Burenius kommer att ansvara för stiftelsens samarbete med Earth Commission, som är en kommission bestående av internationellt ledande forskare som ska fastställa gränsvärden för vår planets livsuppehållande system, på en vetenskaplig grund.

Hon har också i uppdrag att bistå i arbetet med etablerade kontakter inom näringslivet samt i arbetet i stiftelsens Climate Governance Commission, som syftar till att främja förbättringar av globala institutioner och styrmodeller som kan möjliggöra effektiva lösningar på klimatkrisen.

– Jag är hedrad över att få vara en del av det viktiga arbetet att främja ett utvecklat samarbete över nationsgränser, vilket är avgörande för att kunna hantera såväl klimatkrisen som hoten mot de planetära gränserna, säger Linda Burenius i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att ha Linda med oss, med sin långa erfarenhet av omställningen till förnybar energi, bland annat som styrelseordförande för Svensk Vindenergi och föreningen 100% förnybart, blir hennes bidrag mycket värdefullt, säger Jens Orback, vd för Global Challenges Foundation i ett pressmeddelande.

Linda Burenius börjar den 1 januari 2021.

Tillbaka till namnnytt »

Läs altinget.se gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang