Emma Carlsson Löfdahl blir politisk vilde

Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna efter krav på hennes avgång, men hon kommer dock sitta kvar på sin riksdagsplats som politisk vilde uppger hon på sin Facebook-sida.

Emma Carlsson Löfdahl
Emma Carlsson Löfdahl (48) Riksdagsledamot (-)

”Det är med stor sorg som jag skriver detta inlägg. Jag har i mer än 30 år varit medlem i detta parti och de senaste 10 åren varit riksdagsledamot. Jag har alltid varit lojal mot partiet och partiledningen och var trygg i att jag skulle få samma stöd när jag hamnade i blåsväder.”, skriver Carlsson Löfdahl. 

Efter avslöjanden om att Carlsson Löfdahl sedan 2017 fått ut en boendeersättning på 8 600 kronor i månaden från riksdagen efter att ha hyrt sin mans lägenhet i andra hand har kraven på hennes avgång ökat. Avgångskrav har kommit från partiledare Jan Björklund, Liberalernas partiledning och hennes egna partidistrikt i Jönköping under den senaste veckan 

– Hon ska avgå. Men jag låter henne smälta de här beskeden i några dagar till, sade Jan Björklund på Liberalernas riksmöte i lördags.

Carlsson Löfdahl skriver också på Facebook att hon tänker inte låta sig ”tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar.”

Hon menar också att Liberalerna ”är ett parti med mycket stora bekymmer.”

Emma Carlsson Löfdahl har sedan 2010 varit riksdagsledamot för Liberalerna och sitter i socialförsäkringsutskottet. När hon nu lämnar Liberalerna men fortsätter i riksdagen som politisk vilde behåller hon sitt arvode på nästan 70 000 kronor per månad.

axel@altinget.se

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang