Dubbla kommunavhopp i Västerås

Både kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) och kommunfullmäktiges ordförande Lars Kallsäby (C) lämnar sina uppdrag.

Anders Teljebäck
Anders Teljebäck (63) Tidigare kommunstyrelseordförande (S) i Västerås

Det har varit turbulent i Västerås den senaste tiden efter att en majoritet i kommunen beslutat att flygplatsen i staden ska läggas ned. På måndagen kom beskedet att kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) lämnar efter sex år som stadens starke man. Men han säger att beslutet inte har med flygplatsdiskussionen att göra.

– Det beror inte på de senaste händelserna utan jag har bestämt att lämna under mitten av mandatperioden så att nästa person på posten får god tid på sig att komma in i jobbet, säger Anders Teljebäck (S), till SVT.

På tisdagen kom nästa kommunavhopp. Då meddelade kommunfullmäktiges ordförande Lars Kallsäby (C) att även han lämnar sitt uppdrag. Han har också varit ordförande i flygplatsstyrelsen, och är emot beslutet att den ska läggas ned.

– Det är ingen hemlighet var jag står i flygplatsfrågan så jag tycker att det blir bättre med en annan centerpartist i flygplatsstyrelsen från och med nu, säger han till SVT.

Tillbaka till namnnytt »

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

  • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
  • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
  • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang