Om  
Madeleine van der Veer

Solbranschen kniper politikexpert från WWF

Madeleine van der Veer lämnar Världsnaturfonden WWF och blir näringspolitisk expert på Svensk Solenergi. Hon är en del i branschorganisationens satsning på att växla upp sitt arbete med opinionsbildning.

Madeleine van der Veer går från Världsnaturfonden WWF till Svensk Solenergi.
Madeleine van der Veer går från Världsnaturfonden WWF till Svensk Solenergi.Foto: WWF
Johanna Alskog

Efter sju år på WWF, som ansvarig för samhällspolitik, går Madeleine van der Veer nu över till Svensk Solenergi och en ny tjänst som hållbarhets- och näringspolitisk expert. Rekryteringen är en del i branschorganisationens satsning på att växla upp arbetet med opinionsbildning.

– Jag har varit i sju år på WWF. Det är bästa stället man kan vara på. Det har varit roliga och utvecklande år. Nu är det dags att gå vidare och då kändes förnybar energi och näringslivet som rätt väg för mig, säger Madeleine van der Veer till Altinget.

Steget från en miljöorganisation till en branschorganisation är kul och utmanande, enligt henne.

– Det har varit en stor bredd på WWF och nu ska jag få djupdyka på ett område och vara expert. Jag vill egentligen inte kalla mig expert ännu, men över tid så hoppas jag att bli det, säger hon.

Vad har varit det bästa med åren på WWF?

– Allt det jag har fått lära mig av de experter som finns på organisationen. De är en outtömlig källa och jag har lärt mig mycket även om sådant som inte hade så stor elevans för mitt arbete, om koalor och regnskog till exempel, men som är spännande om man brinner för klimatet och miljön. 

Har varit pressekreterare åt C-minister

Innan Madeleine van der Veer började på WWF år 2016 arbetade hon som opolitisk tjänsteman på Regeringskansliet samt som politiskt sakkunnig vid miljödepartementet samt som pressekreterare hos dåvarande landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C).

Nämnda personer

Madeleine van der Veer

Hållbarhets- och näringspolitisk expert Svensk solenergi
Master i företagsmarknadsföring (Uppsala uni., 2012), kandidatexamen i kulturgeografi (Uppsala uni., 2012)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00