Vågmästaren SD utan klar miljöpolitik

INTERVJU. De miljöpolitiska besluten i riksdagen kan i hög utsträckning komma att avgöras av Sverigedemokraterna – ett parti som fortfarande saknar en tydlig åsikt i flera stora miljöfrågor. Martin Kinnunen är partiets nya miljöpolitiska talesperson.

Arbetet i riksdagens miljö- och jordbruksutskott har knappt kommit igång, men Sverigedemokraterna har redan hunnit sätta avtryck i den förda miljöpolitiken. Genom att stödja Alliansens linje i EU-nämnden tvingades statsminister Stefan Löfven (S) att åka till Bryssel och driva de borgerliga partiernas linje vid förhandlingarna om EU:s klimat- och energimål tidigare i höst.

– Vi tyckte att det var ett mindre dåligt alternativ, säger Martin Kinnunen till Altinget om den fråga där den nya regeringen under några intensiva dagar i oktober lyckades snubbla på sina egna fötter om och om igen.

– Det man kunde märka var att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte var synkroniserade alls. Det var därför det blev ett sådant praktfiasko, säger Martin Kinnunen.

Login