Svenska kraftnäts gd får gå

STYRNING. Regeringen kommer att byta ut Svenska kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh, uppger Ekot.

Vid regeringssammanträdet på torsdagen kommer regeringen att besluta om att generaldirektören för Svenska kraftnät får lämna sitt uppdrag, enligt Ekot.

Orsaken är de olika brister i styrningen av Svenska kraftnät som Dagens Nyheter har avslöjat och som har lett till en växande kritik mot Sandborgh. Bland annat har Svenska kraftnät gett höga chefer tillgång till känsliga it-system utan att personerna har varit ordentligt säkerhetsprövade.

Ulla Sandborgh har varit generaldirektör för Svenska kraftnät sedan i mars år 2017. Hon efterträdde Mikael Odenberg som var chef för myndigheten i åtta år.

Läs också: Ulla Sandborg tar över efter Odenberg

Forrige artikel Karolina Skog till finansutskottet Karolina Skog till finansutskottet Næste artikel KD: Markägare ska inte behöva vänta på pengar KD: Markägare ska inte behöva vänta på pengar
Konflikten om fjällnära skog – en onödig historia

Konflikten om fjällnära skog – en onödig historia

DEBATT. Skogsstyrelsen har redan alla verktyg som behövs för att hantera fjällnära avverkningsärenden på ett korrekt sätt. Den pågående processen är onödig och har allvarligt skadat enskilda människor, skriver Anders Pettersson, Allmänningarna i Västerbotten.