Sockrade stöd ska locka i vårbudgeten

VAL2018. Solceller, elfordon och biogasen är några av sektorerna som föreslås få bättre villkor. Men även kostnader för att rensa upp konkursade gruvor tynger statskassan.

Utökade biogasstöden ses som särskilt akuta, säger Karolina Skog, som också lyfter satsningen på mer stöd till elfordon. <br>
Utökade biogasstöden ses som särskilt akuta, säger Karolina Skog, som också lyfter satsningen på mer stöd till elfordon.
Foto: Pixabay/Regeringskansliet
Jacob Hederos

Totalt är det är reformer på omkring 2,5 miljarder kronor som föreslås i regeringens vårändringsbudget som har förhandlats fram tillsammans med Vänsterpartiet.

Biogas och solceller är de sektorer på miljö- och

Dokumentation

Andra justeringar i vårändringsbudgeten:

  • Som ett svar på flygskatten tydliggörs det i budgeten att driftstöden till icke-statliga flygplatser, som uppgår till nära 170 miljoner kronor årligen, ska kunna användas för att kompensera flygplatser i Norrland för de ökade kostnaderna som tillkommit på grund av flygskatten.
  • För att inte riskera att gå miste om framtida EU-medel så skjuts det till extra medel till stödåtgärder inom fisket och vattenbruket, som därmed utökar sin budget med 89 miljoner från dagens 194 miljoner.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00