Debatt om Skogsstyrelsen lockade flest läsare

MEST LÄSTA. "Därför stoppar vi vår samverkan med Skogsstyrelsen" – så lyder rubriken på det gångna årets mest lästa debattartikeln på Altinget Miljö&Energi. Se listan med de fem mest klickade debattartiklarna.

1. Naturskyddsföreningen och WWF: Därför stoppar vi vår samverkan med Skogsstyrelsen

Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF kommer inte att delta i samverkansgruppen kring nyckelbiotoper så länge frågetecken kvarstår kring den paus i inventeringen av skyddsvärd skog som Skogsstyrelsen har beslutat om. Det skriver företrädare för de båda miljöorganisationerna.

2. Villaägarna: Grattis småhusägare i Finland

I Finland har man insett det orimliga i att omedelbart tvinga husägare att åtgärda enskilda avlopp, och låter istället fastighetsägare vänta med att åtgärda avloppen om utsläppen är försumbara. Sverige bör lära av Finlands exempel, menar Anna Werner från Villaägarnas riksförbund.

3. "Ni förringar de små kraftverkens betydelse"

Det finns ingen förståelse hos Älvräddarna, Naturskyddsföreningen och Sportfiskarna för den utsatta situation som ägarna av småskaliga vattenkraftverk befinner sig i. Det skriver riksdagsledamöterna Ola Johansson och Annika Qarlsson (C) som anser att organisationerna förringar de småskaliga kraftverkens betydelse.

4. "Myndigheternas häxjakt kan få förödande följder"

Det pågår en häxjakt på kvarn- och kraftverksägare som regeringen måste stoppa. Det skriver riksdagsledamöterna Ola Johansson och Annika Qarlsson (C) som anser att Sverige överimplementerar EU:s ramdirektiv för vatten.

5. Ulf von Sydow: Skogspolitiken har misslyckats

25 år med frihet under ansvar kring skogen har misslyckats, skriver Ulf von Sydow, som redan 1992 varnade för att en brist på tydliga skyldigheter för skogsmarkens brukare skulle leda till en biologisk utarmning av våra skogar.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00