Sida utökar stödet till Wateraid

BISTÅND. Sida ska under fyra år ge Wateraid 160 miljoner kronor i deras arbete för sanitet och rent vatten. 

Foto: Helena Landstedt/Sida
Axel Berggren

Wateraid arbetar med att fler människor ska få rent vatten, toaletter, sanitet och hygien. Pengarna ges inom ramen för att nå det globala hållbarhetsmålet nummer sex. Mål sex är att alla världens människor ska ha rent vatten och sanitet till 2030. Sveriges strategi lyfter fram vikten av vatten, sanitet och hygien som avgörande för hälsa, sjukvård, utbildning och SRHR (sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter) för det globala utvecklingssamarbetet inom hållbar social utveckling. 

Läs vidare: "Så kan svenskt jordbruksbistånd undvika att misslyckas"

– Sverige har länge varit en stark röst internationellt när det kommer till betydelsen av rent vatten, toaletter och hygien för hälsa, utbildning, jämställdhet och SRHR (sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter). Att Sverige menar allvar visar de nu genom Sidas ökade stöd till WaterAid, som innebär att världen kan ta steg mot att uppfylla de globala målen för hållbar utveckling, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, ordförande i Wateraid i ett pressmeddelande.

Läs vidare: Dyr flytt av Sida dröjer flera år

Sedan tidigare driver Wateraid även ett Sida-finansierat kapacitetsutvecklingsprogram (ITP-SUWAS) där nyckelpersoner inom vatten- och sanitetssektorn runtom i världen utbildas för att kunna analysera utmaningar och problem och hur dessa kan lösas.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00