SD och V kräver tydligt besked om Arlanda

FLYGPLATSPOLITIK. Både Sverigedemokraternas Björn Söder (SD) och Vänsterpartiets Jens Holm (V) vill att infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) svarar på om expansionen av Arlanda är avbruten eller inte.

Ska en utbyggnad av Arlanda ske enligt tidigare löften från Socialdemokraterna och enligt färdplanen? Eller stämmer det som företrädare för Miljöpartiet säger att alla diskussioner om en expansion av flygplatsen är stoppade? Det undrar Sverigedemokraternas Björn Söder i en skriftlig fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). 

Söder hänvisar i sin fråga till uttalanden i måndags från Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson Lorentz Tovatt till Expressen om att "Färdplanen för Arlanda läggs nu i en papperslåda och vi kommer inte gå vidare med den".

(V) vill också veta

Även Vänsterpartiets klimatpolitiska talesperson Jens Holm, ordförande i trafikutskottet, vill ha klarhet i vad regeringen har kommit överens om vad gäller flygplatsens framtid. Han säger till Altinget att han på onsdagen lämnar in en skriftlig fråga till Tomas Eneroth, för att få svar på om det finns krav från regeringen på att expansionsplanerna ska avbrytas.

– Även Swedavia behöver ju få veta vad som gäller. Att man avbryter utbyggnadsarbete nu, det kan ju alla förstå. Frågan är vad regeringen har för krav på längre sikt, säger Jens Holm.

Undvikande svar från (S)

Infrastrukturminister Tomas Eneroth ville på måndagen inte kommentera Miljöpartiets uttalanden om en politisk överenskommelse inom regeringen om stoppad expansion för flygplatsen. Näringsminister Ibrahim Baylan (S) förnekade att det fanns ett beslut och gav inget rakt svar på om det fanns en politisk överenskommelse.

Forrige artikel Klimatkrav för SAS hänger på skör tråd Klimatkrav för SAS hänger på skör tråd Næste artikel Skog (MP): SAS-villkor är ingen riksdagsfråga Skog (MP): SAS-villkor är ingen riksdagsfråga