Romson ska ge svar om Miljömålsberedningens framtid

MILJÖ. Klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) ska svara på regeringens framtidsplaner för Miljömålsberedningen i en interpellationsdebatt på fredag. Riksdagsledamot Johan Hultberg undrar om regeringen tänker lägga ned beredningen.

Den förra regeringen lade ner Miljömålsrådet som dominerades av myndighetsrepresentanter och ersatte det med en parlamentarisk miljömålsberedning, med uppdrag att leverera lånsiktiga strategier i miljömålsarbetet.

Nu undrar riksdagsledamot Johan Hultberg i en interpellation till klimat– och miljöminister Åsa Romson vad som händer med Miljömålsberedningen med tanke på att regeringen har aviserat att den ska återuppliva Miljömålsrådet.

Åsa Romson ska svara på interpellationen i en riksdagsdebatt på fredag den 5 december.

Forrige artikel EU tvingar Sjöräddningen att skatta för båtarnas bränsle EU tvingar Sjöräddningen att skatta för båtarnas bränsle Næste artikel Dalarna beslutar om vargjakt på fredag
Naturvårdsverket varnar för neddragning nästa år

Naturvårdsverket varnar för neddragning nästa år

BUDGETUNDERLAG. Naturvårdsverket behöver ett höjt förvaltningsanslag nästa år, annars kan 100 tjänster försvinna.
– Vi är angelägna om att politiken känner till vad som skulle hända om vi inte får en höjning av anslaget, säger generaldirektör Björn Risinger till Altinget.