Romson lovar pröva vattenplaner

VATTEN. Alla berörda aktörer ska få säga sitt, därefter ska regeringen pröva förslagen till åtgärdsprogram för vattenförvaltningen. Det lovar klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP).

Regeringen kommer att ta upp de omstridda planerna för de kommande årens vattenförvaltning till prövning. Det lovade klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) i en interpellationsdebatt.

– Nu ligger åtgärdsprogrammen för vatten på regeringens bord. Regeringen har alltså initiativet i de här frågorna, och riksdagsledamöterna kan vara trygga i att vi kommer att ta upp dem till prövning, sade Romson i ett svar på interpellationen från riksdagsledamoten Kristina Yngwe (C).

Kristina Yngwe hade i sin fråga till Åsa Romson hänvisat till landsbygdsminister Sven-Erik Buchts (S) uttalande om att regeringen bör återta initiativet i vattenförvaltningsfrågorna. Miljöminister Åsa Romson klargjorde i sitt svar att ansvaret ligger hos de vattenmyndigheterna, men att frågan kan hamna hos regeringen under vissa omständigheter – vilket nu har skett.

Regeringens ambition är att ärendet ska beredas såpass snabbt att vattendelegationerna kan fatta besluten enligt tidsplanen, det vill säga i höst.

– Innan dess ska vi självklart ge en god möjlighet för alla aktörer att inkomma med ytterligare underlag för sina kommentarer och anspråk, sade Romson.

Forrige artikel Regeringen tvingas backa om förnybart Regeringen tvingas backa om förnybart Næste artikel Baylans alternativ: Norge eller Centern Baylans alternativ: Norge eller Centern
FN ställer in årets klimatmöte

FN ställer in årets klimatmöte

CORONAKRIS. Det blir inget globalt klimattoppmöte i år – FN skjuter fram förhandlingarna till år 2021. Ett väntat beslut, enligt miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP).