Regeringen har hittat generaldirektör för miljön

FÖRVALTNING. Regeringen kommer att presentera en ny generaldirektör för Naturvårdsverket på torsdagen. Rekryteringsprocessen har tagit mycket lång tid.

Johanna Alskog

På torsdagen kommer regeringen att fatta beslut om anställningen av en ny generaldirektör för Naturvårdsverket. Den nya generaldirektören presenteras sedan vid en pressträff klockan ett.

Så sent som på onsdagen sade klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) till Altinget att en ny generaldirektör kommer att presenteras "inom kort".

Rekrytering sedan i december

Regeringen har fått kritik för den mycket utdragna rekryteringsprocessen, en kritik som Romson delvis avfärdar.

– För Naturvårdsverket har den här perioden inte inneburit några större problem. Myndighetens tillförordnande generaldirektör är väldigt duktig och kompetent, säger hon och fortsätter:

– Samtidigt är jag angelägen att vår största miljömyndighet får en ordinarie generaldirektör så fort som möjligt, så man kan sätta igång det mera långsiktiga framåtarbete som alltid en generaldirektör måste ha ansvar för.

Naturvårdsverkets förra generaldirektör Maria Ågren meddelade i december att hon skulle sluta och försvann relativt snabbt till ett nytt uppdrag som generaldirektör för Transportstyrelsen. I samband med det sade regeringen att en ny generaldirektör skulle finnas på plats inom två till sex månader.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00