Nu öppnar vi Altinget Bo och Bygg!

Den 1 september läggs Altinget Bo och Bygg till raden av nischade nyhetsbrev från Altinget. Redaktör för det nya bevakningsområdet blir Louise Carlsson Örning, rekryterad från LRF Medias Land Lantbruk.

Louise Carlsson Örning har tidigare arbetat som nyhetsredaktör, webbredaktör och reporter på Land Lantbruk. 
Louise Carlsson Örning har tidigare arbetat som nyhetsredaktör, webbredaktör och reporter på Land Lantbruk. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Som Altingets elfte bevakningsområde startas nu Altinget Bo och Bygg.

Under föregående år har Altinget vässat sina bevakningar på välfärdssidan, med uppstarten av Altinget Omsorg och Altinget Civilsamhälle. Sedan tidigare driver Altinget de initierade och uppskattade nyhetsbreven Altinget Miljö & Energi och relativt nystartade Altinget Infrastruktur. Att till den buketten lägga en bevakning av bo- och byggfrågor var ett naturligt nästa steg, menar Sanna Rayman, chefredaktör på Altinget.

– För bara något år sedan spelade hyresfrågan en avgörande roll i en regeringskris och även bortom den ser vi hur många av dagens tyngsta politiska ämnen tangerar bo- och byggområdet – klimatet, energifrågorna och tryggheten för att nämna några. Bostadspolitiken har hittills varit en vit fläck i Altingets bevakning, så detta är en efterlängtad komplettering, säger Sanna Rayman.

Rekryterar Louise Carlsson Örning

– Bo och bygg-frågorna går mot en intensiv höst med många stora frågor på politikernas bord, bland annat om startlån till unga, ett förändrat bostadsbidrag och om hur tröskeln till bostadsmarknaden kan sänkas. Det ska bli riktigt intressant att följa de här frågorna på nära håll och att rapportera om ett politikområde som inte alltid får det utrymme det förtjänar, säger Louise Carlsson Örning.

Louise Carlsson Örning har tidigare arbetat som nyhetsredaktör, webbredaktör och reporter på Land Lantbruk och på Hall Media och har en bakgrund inom statsvetenskap.

–  Jag är glad att vi har lyckats rekrytera en så kompetent och kunnig reporter som Louise Carlsson Örning till den här satsningen på fördjupad bevakning av bostadspolitiken, avslutar Sanna Rayman.  

Altinget Bo och Bygg blir Altingets elfte nischområde och kommer att fokusera på bland annat bostadsförsörjning, byggregler, utvecklingen på bostadsmarknaden, hyres- och ägandefrågor, stads- och samhällsutveckling och hållbart byggande.

Som alltid lägger Altinget särskild vikt vid att följa aktuella besluts- och lagstiftningsprocesser, men ger också plats för sakinriktad, nischad debatt.

Altinget Bo och Bygg kommer att ges ut varje tisdag och torsdag. Här hittar du Altinget Bo och Bygg och Klicka här för att läsa gratis i 14 dagar. 

Nämnda personer

Sanna Rayman

Chefredaktör Altinget

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00