Naturskyddsföreningen: MP bromsas av S

KORTNYTT. Vänsterpartiet får högst betyg när Naturskyddsföreningen granskar riksdagspartiernas miljöpolitik under mandatperioden. Regeringen hamnar på en andraplats. 

Tempot i miljöpolitiken har ökat den här mandatperioden jämfört med tidigare, enligt  Naturskyddsföreningen. I rapporten "Ny fart i miljöpolitiken" granskar miljöorganisationen riksdagspartiernas agerande i miljöpolitiken mellan 2014-2018. Rapporten utgår från de 18 miljöförslag från Naturskyddsföreningen som partierna fick ta ställning till inför förra valet och följer upp vad partierna har gjort sedan dess.

Läs också: (V) varnar för energigrupp

Regeringens miljöpolitik hamnar på en andraplats i miljöorganisationens utvärdering, samtidigt som Vänsterpartiet anses ha gjort bäst ifrån sig. Anledningen till att Miljöpartiet och Socialdemokraterna ligger sämre till än Vänsterpartiet är enligt rapporten att de har misslyckats med genomförandet av flera förändringar i regeringsställning, främst då de borgerliga partierna har fått stöd av Sverigedemokraterna och på så sätt kunna föreslå det som enligt rapporten kallas "sänkningar av miljöambitionerna". Miljöpartiets förslag har även bromsats upp genom samarbetet med Socialdemokraterna. Regeringens handlingskraft och blocköverskridande samarbeten har minskat på grund av detta.

Login