Männens dominans på energiscenen ökar

ALMEDALSVECKAN. När energifrågorna ska diskuteras i Almedalen kommer männen att ta ännu mer plats än förra året. Det visar nätverket Kraftkvinnornas kartläggning.

Nätverket Kraftkvinnorna har för andra året i rad granskat representationen på seminariescenerna i Almedalen. Organisationen konstaterar att utvecklingen inte går åt rätt håll vad gäller de seminarier som berör energifrågorna. Förra året var det 46 procent av seminarierna som var jämställda, i år endast 36 procent av de totalt 129 seminarierna som granskats.

– Vi hade ju gärna sett att åtminstone hälften av de energirelaterade seminarierna i Almedalen hade fått vår jämställdhetsmärkning. Vi vill uppmana arrangörer som inte har fått vår jämställdhetsmärkning att konsultera Kraftkvinnorna så hjälper vi till att göra energiscenen under Almedalen mer jämställd, säger Anna Elmfeldt, styrelseordförande i Kraftkvinnorna, i ett pressmeddelande.

Av de granskade seminarierna är 46 stycken jämställda och får därmed Kraftkvinnornas jämställdhetsmärkning. Definitionen på en jämställd seminariepanel är att representationen av män respektive kvinnor ligger mellan 40 och 60 procent.

Login