Hård MP-kritik mot C:s hantering av vargförslag

UTSKOTTSARBETE. Centern har samlat en majoritet i miljö-och jordbruksutskottet bakom sitt förslag att uppmana regeringen att se över reglerna för skyddsjakt på varg. Men samtidigt har partiet lyckats komma på kant med de tre andra partierna i januarisamarbetet.

Maria Gardfjell (MP), vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, är mycket kritisk till hur Centern har valt att gå fram med sitt förslag om ändrade regler för skyddsjakt på varg.

– Centern är med och förhandlar budget inom januarisamarbetet. Det här är ett budgetpåverkande förslag, ändå går de vidare med det. Jag tycker att deras utskottsinitiativ gör det svårare att samarbeta i budgetförhandlingar om skyddsjakt på varg den här mandatperioden, säger Maria Gardfjell till Altinget.

Centern skapade irritation i miljö- och jordbruksutskottet redan i våras genom att lägga fram förslaget, blott ett par veckor efter att utskottet behandlat såväl licensjakt som skyddsjakt. "Det känns väldigt konstigt att vi ska göra ett omtag så nära i tid. Hela hanteringen är väldigt konstig" sade då Liberalernas Nina Lundström till Altinget.

Login