Frågetecken kring miljöpremie för att bygga om bilen

BUDGETUTSPEL. Miljöpartiet slår på stora budgettrumman för en bygg om-bonus som ska göra fossildrivna bilar mer miljövänliga. Men utredningen om förslagets lämplighet blir klar först nästa sommar och pengarna kommer i 2022 års budget.

Budgetnyhet med fördröjning. Förslaget om en konverteringspremie för fossila bilar är inte färdigutrett och pengarna kommer först i 2022 års budget.
Budgetnyhet med fördröjning. Förslaget om en konverteringspremie för fossila bilar är inte färdigutrett och pengarna kommer först i 2022 års budget.Foto: Claudio Bresciani/TT
Johanna Alskog

"Alla bilar kan bli miljöbilar och de som behöver bilen ska kunna köra den med gott samvete. Därför inför regeringen nu, tack vare Miljöpartiet, en bygg om-bonus för den som

Dokumentation

Uppdraget till Konjunkturinstitutet

"Myndigheten ska analysera förutsättningarna för och kostnadseffektiviteten i att konvertera befintliga fordon till lågutsläppsfordon så att de kan drivas med el eller förnybara drivmedel, t.ex. med biogasdrift eller en väsentligt högre inblandning av etanol (E85). Kostnader, potentialen för utsläppsminskningar liksom fördelningspolitiska effekter ska redovisas."

ur regeringens regleringsbrev för år 2020 till Konjunkturinstitutet


Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00