Förbjuden cykeltur i naturreservat gav höga böter

NATURSKYDD. Två personer som cyklade vid Blanktjärn i Vålådalens naturreservat i somras får rejäla böter – 18 000 kronor – för att ha struntat i cykelförbudet vid sjön.

Två personer i 40-årsåldern från Östergötland får betala böter på totalt 18 000 kronor efter en cykeltur i Åre kommun, rapporterar SVT Jämtland och SR Jämtland. Paret struntade i avspärrningar och förbudsskyltning vid Blanktjärn i Vålådalens naturreservat. Enligt strafföreläggande från åklagaren ska de betala 30 dagsböter vardera. 

Naturen behöver vila

Anledningen bakom begränsningarna för cyklister vid Blanktjärn är det höga besökstrycket som orsakar stort slitage på den känsliga naturen. 

Länsstyrelsen beslutade år 2019 om cykelförbud i ytterligare två områden i Vålådalen, förutom Blanktjärn: Holkendurrie och Gröndalsdeltat.

Forrige artikel Övergödningspaket räcker inte för att nå målet Övergödningspaket räcker inte för att nå målet Næste artikel Tidigare jordbruksminister död Tidigare jordbruksminister död
Århustopp avfärdar kritik från skogsintressen

Århustopp avfärdar kritik från skogsintressen

INSYN. Miljörättsprofessorn Jonas Ebbesson håller inte med om att Århuskonventionen överimplementeras i EU och dess medlemsländer.
– Vi granskar parternas efterlevnad och rapporterar våra slutsatser och rekommendation till partsmötet, och vi får godkänt av parterna, svarar ordföranden i efterlevnadskommittén.