Fokus på jakt och skog kan ligga bakom KD:s framgångar i Årjäng

Årjäng kniper platsen som Kristdemokraternas starkaste fäste i riksdagsvalet. Den lokala riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson – även partiets miljöpolitiska talesperson – tror hans fokus på jakt- och skogsfrågor kan vara en förklaring. "Det är viktiga frågor för invånarna i Årjäng.”

"Klart vi ska fira. Vi ska bara hämta oss efter valet först." säger Kjell-Arne Ottosson om Kristdemokraternas valframgångar i Årjäng, valframgångar både i riksdagsvalet och i kommunvalet.
"Klart vi ska fira. Vi ska bara hämta oss efter valet först." säger Kjell-Arne Ottosson om Kristdemokraternas valframgångar i Årjäng, valframgångar både i riksdagsvalet och i kommunvalet. Foto: Tommy Pedersen/TT
Johanna Alskog

Förra året var Öckerö kommun Kristdemokraternas starkaste fäste i riksdagsvalet. Den platsen kniper nu istället Årjängs kommun vid norska gränsen, enligt de preliminära röstsiffrorna som visar på 17,9 procent.

– Det gick bra i förra valet också, men då var vi inte bästa kommunen. Enligt det preliminära resultatet är vi ohotat den bästa kommunen den här gången, säger den lokala riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson till Altinget.