S-kritik: Almedalen har blivit för dyrt

POLITIKERVECKA. De senaste åren har kostnaden för att delta i Almedalsveckan ökat. Det gör att demokratiska värden får stå tillbaka för kommersiella värden enligt Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Varje år åker partierna till Almedalen på Gotland för att delta i Almedalsveckan. Även om partierna fortfarande har en central roll så har det på senare år blivit mer arrangemang från privata aktörer och media. Det märks inte minst i att veckan bytt namn från "Politikerveckan i Almedalen" till "Almedalsveckan". Att fler kommersiella intressen är närvarande har också gjort att kostnaden för att deltaga har blivit högre. Det menar Lena Rådström Baastad (S), partisekreterare, är problematiskt.  

– Det som vi har framfört kritik mot och en oro för är att när vi tittar på utvecklingen av kostnadsbilden, en explosion av privata företag och media som kanske har råd att betala mer, så gör det att de politiska partierna får spara ganska mycket på sina engagemang och får skicka färre personer för att det blir väldigt dyrt, säger hon till Altinget och tillägger: 

– Då behöver vi nog fundera på om de demokratiska värdena ska väga mindre än de kommersiella värdena som det kanske i någon mån har blivit. 

Login